Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Duer

Der findes mere end 300 forskellige slags duer i verden. Disse duer har alle det til fælles, at de kurrer i stedet for at synge eller pippe. I Danmark er den mest kendte due, brevduen. Den blev før i tiden brugt som kommunikationsmiddel mellem mennesker. I dag bruges brevduer kun i brevdue foreninger, hvor duerne sendes fra et sted til et andet og tilbage igen som en hobby. Brevduerne er efterkommere af racen klippedue og det er også denne duerace, der typisk ses på vores pladser og foran vinduerne på etageejendomme.Bonusviden

Fugle, der holdes som kæledyr, skal stimuleres for ikke at komme til at kede sig. Den nemmeste måde at stimulere din fugl på, er ved at være grundig med den daglige rengøring af buret. Dels får fuglen så et dejligt rent bur at boltre sig i, dels bliver den underholdt imens og får således lov at opleve noget.

 

 
Due
 
Væremåde
Nogle dueracer er meget smukke og bruges derfor som kæledyr. De holdes, ligesom andre stuefugle, i bure enten i stuen eller i haven. Stueduer eller kæledyrsduer skal passe ligesom alle andre fugle, der holdes som kæledyr. De skal have rent vand og foder hver dag og buret skal renses, så duen altid har et rent, hygiejnisk bur at være i.

Duen er gennem tiderne blevet brugt som symbol på fred. Noah sendte en due ud fra arken for at finde land. Den kom tilbage med en olivengren i næbet. Duer er også ved flere lejligheder blevet sluppet løs i regeringssale verden over for at gøre opmærksom på den manglende fred i verden.

Også tryllekunstneren bruger duen i sit sceneshow. Her trylles den typisk frem i et ellers tomt bur, der har været overdækket med et klæde. Navnet Jonas betyder faktisk også due. Det kommer fra det hebraiske navn Yonah.

Duerne har alle en tæt krop og et lille hoved. Farverne kan variere, men de danske brevduer er som oftest grå med et lilla/pink skær ved hovedet
.
 
 
Hunde
 
 
  Fugle
Beostær
Duer
Dværgpapegøjer
Finker
Fuglebur
Fuglefoder
Grå Jaco
Kakadue
Køb af fugl
Papegøjer
Parakitter
Stuefugle
Undulater
   
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution