Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Afghansk mynde

Oprindelseslandet ligger i navnet afghansk mynde. Racen er urgammel af oprindelse og kan spores helt tilbage til det gamle Egypten, måske endda til Babylon, men i hvert fald til fyrsterne i Afghanistan, hvor de stærke og hurtige hunde jagede, indhentede og dræbte alt slags vildt. Omkring år 1900 kom racen til Europa, da britiske soldater tog dem med sig til England, hvor de hurtigt udviklede sig til drevne konkurrencehunde, der igen og igen slog de traditionelle slettehunde på væddeløbsbanerne.

Bonusviden

Størrelsesfacts: Hannernes højde ligger mellem 68 og 74 cm. Tæverne er godt fem cm. kortere. Vægt: 23-27 kg. Alle farver er tilladt.

 

 
Afghansk mynde
 
Væremåde

Den lange, fyldige pels på en afghansk mynde kræver omfattende pleje. Man skal regne med et par timers arbejde om ugen med daglig frisering, så håret ikke ender som filtrede totter. Den skal vaskes et par gange om måneden og eventuelt trimmes på skuldre og ryg. Det er i sagens natur vigtigt, at hunden fra start bliver vænnet til det store plejearbejde, da det ellers godt kan udvikle sig til magtkampe.

På trods af det elegante ydre, er en afghansk mynde lidt af en arbejdshund, der kan klatre i bjerge, springe højt op i luften, skifte retning og mange andre ting, som var nødvendige, når vildtet skulle jages og dræbes. Det bjergrige afghanske landskab har skabt en hund, der er sej, hurtig og hårdfør. Racen er meget smidig og elsker som alle andre mynder at løbe igennem. Man kan sagtens lade den løbe ved siden af cyklen, men bør også tilgodese dens udprægede jagtinstinkter ved at tage den med på en væddeløbsbane. Man bør ikke slippe hunden fri, hvis det ikke er i et indhegnet område. Så snart den får færden af noget vildt vil den nemlig smide alle tillærte manerer ud af hovedet.

Man bør ikke anskaffe en afghansk mynde, hvis ikke man har hundeerfaring, for den er ganske uafhængig af natur og er generelt svær at opdrage. Helt lydig bliver den aldrig, selv om den generelt er kvik og lærenem.t

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution