Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Agility

De fleste hunde har stor fornøjelse af at gå til agility, der er en fælles betegnelse for en bane fuld af forhindringer, som hunden skal igennem på bedst mulig vis. Hermed bliver hunden aktiveret optimalt: Den får trænet sine muskler og kommer samtidig i kontakt med nogle af sine grundlæggende instinkter. Disse to ting giver tilsammen en mere harmonisk hund – og hvem vil ikke foretrække det frem for en bister og opfarende? Sporten øger samtidig kontakten mellem hund og fører, ikke kun på banen, men også bagefter. Fordelene skulle således være indlysende.Bonusviden

Der findes baner og klubber i det meste af Danmark, og det er samtidig en god måde at få kontakt til andre hundeejere. Man kan også overveje at bygge sin egen agilitybane. Dette skal man dog kun gøre, hvis man i forvejen har erfaring med agility og drømmer om en plads på podiet til de store konkurrencer.

 

 
Cesky Terrier
 
Væremåde
Ordet agility betyder ”behændighed”, og hunden skal vitterlig være behændig, hvis den skal klare de sværeste udfordringer på banen. Reglerne er enkle: Hundeføreren skal på kortest mulig tid lede hunden fejlfrit gennem forhindringsbanen, som blandt andet kan bestå af vippe, ophængte dæk, balancebom, slalompinde, spring samt en særlig forhindring, som fra siden har form som et A. Hundene inddeles normalt i tre klasser efter deres størrelse, så højden af forhindringerne ikke er større, end hundene kan klare.

Udfordringerne i agility kan nogle gange været en anelse for hårde for hunde. Derfor ser man af og til skader på hundene, der bagefter må behandles i ben, skuldre, nakke eller ryg. For at modvirke denne tendens har man udviklet soft agility som et skånsomt alternativ for de hundeejere, der lægger særlig vægt på sikkerhed. I soft agility er banet udformet, så alle hunderacer kan komme sikkert igennem. Fx er balancebommen bredere og lavere, slalompindene er reduceret, vippen og dobbeltspringet er udeladt. .
 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution