Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Bolognese

Historien om den vat-hvide bolognese går mere end 900 år tilbage til det sydlige Italien, men har taget navn efter den norditalienske by Bologna, hvor den langsomt blev en del af livet blandt de rige. Det var dog først omkring 1500-tallet, at racen for alvor blev udbredt og populær, da den spanske adel bragte den med sig rundt i Europa sammen med den næsten identiske artsfælle, bichon frisé. De små, hvide hunde var værdsatte gaver i de fornemme kredse. For eksempel bragte den italienske handelsmand Cosimo de Medici otte hunde ti Bruxelles som gaver til forskellige belgiske adelsmænd. Hunden er skildret på utallige renæssancemalerier af kunstnere som Tizian og Goya.

Bonusviden

Bolognesen har imponeret mange kendte og kongelige, blandt andet Katharina den store af Rusland og Østrigs Kejserinde Maria Theresia.  

Størrelsesfacts: Hannerne er mellem 27 og 30 cm. høje, tæverne et par cm. kortere. Vægten ligger mellem 2,5 og 4 kg. Hunden er altid helt hvid.

 

 
Bolognese
 
Væremåde

Den bomuldsagtige pels på en bolognese filtrer let og skal derfor kæmmes dagligt, især på bugen, bag ørerne og mellem benene. Man må også indstille sig på, at hunden skal vaskes og føntørres et par gange om måneden. Pelsplejen bør starte så tidligt som muligt, så hunden lærer, at det er en naturlig del af hverdagen og ikke noget, der skal diskuteres.

Den elskelige bolognese er kendt som en venlig og meget livlig hund, der er glad for menneskeligt selskab, selv om racen er den mest reserverede af de fire varianter af bichonracen. Dette viser sig typisk over for fremmede og kan begrænses/minimeres ved tidlig socialisering med børn og voksne.

I opdragelsen bør man være konsekvent og kærlig og ikke alt for gavmild med godbidderne, da hunden hurtig kan blive overvægtig. Der er normalt ikke store problemer med at opdrage hunden, da den er kvik og lærevillig. Bolognesen elsker at være midtpunktet i familien, og derfor kan den godt lide at vise, hvad den har lært af tricks og fiduser.

En bolognese skal ikke have mere end 10-20 minutters motion om dagen, men holder af at løbe og lege i haven. Den er generelt lidt mindre aktiv end artsfællen Bichon Frisé.
Størrelsesfacts: Hannerne er mellem 27 og 30 cm. høje, tæverne et par cm. kortere. Vægten ligger mellem 2,5 og 4 kg. Hunden er altid helt hvid.

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution