Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Dværgpuddel

Det ligger i navnet dværgpuddel, at størrelsen er ganske lille. De første puddelhunde dukkede op i Europa i Middelalderen. Allerede dengang så man dem ofte med markante klipninger. Den oprindelige årsag til frisuren var, at hundene fungerede som jagthunde på ænder, og at de i kraft af den korte frisure slap for at sidde fast i tjørne og grene, når de bevægede sig ud i moserne for at hente ænderne. Det internationale navn caniche er fransk for "andehund" eller "ælling". I Tyskland, som en overgang forsøgte at gøre krav på at være racens ophavsland, hedder den Pudel, der er afledt af ordet "Puddeln", som betyder at vade i vand. Omkring 14-tallet forlader pudlen langsomt moserne for at indtage stuerne og selskabslivet. Det var i den henseende, at man begyndte at avle stadig mindre pudler for at tilfredsstille det parisiske bourgeoisi. Det var sådan dværgpudlen og senere toypudlen opstod.

.Bonusviden

Flere forfatter har haft pudler ved skrivepulten. Deriblandt John Steinbeck, Gertrude Stein og Arthur Schopenhauer.

Størrelsesfact: en dværgpuddel bliver mellem 28 og 35 cm. og vejere op til fire kg. Farver: Ensfarvet sort, hvid, brun, grå eller abrikosfarvet.

.

 

 
Dværgpuddel
 
Væremåde


Den karakteristisk krøllede pels på en dværgpuddel kræver en del arbejde, ikke mindst hvis man agter at tage hunden til skønhedskonkurrencer, hvor kravene er store. Udstillingshunde skal klippes på en helt speciel måde, som det kræver stor viden og færdighed at udføre.

En dværgpuddel er intelligent, vagtsom, følsom, lege- og lære. Det er en meget alsidig hund, som er i stand til at tilpasse sig det meste, hvad der er en af grundene til, at den er så udbredt. Hunden knytter sig stærkt til sine ejere og går langt for at behage dem. Også børn og andre hunde har det godt med dværgpudlen. Af samme grund er det ikke svært at opdrage racen. Den er overordentlig hurtig til at opfange påbud, forbud, tricks og kunstner, hvorfor den er en de mest benyttede racer i cirkusmanegen.
 
Dværgpudlen er samtidig en meget Toy Poodles are also entertaining little animals. underholdende hund. They will play ball and love to fetch.Den elsker at spille og lege og kan bruge timer i selskab med sin ejer og en bold.

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution