Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Flatcoated retriever

Den elegante flatcoated retriever er sandsynligvis opstået som en krydsning mellem en labrador retriever og en collie. Da labradoren kom til England i begyndelsen af det 19. århundrede blev den i hvert fald krydset med forskellige fuglehunderacer, og det er i dette tidsrum, at flatcoated retrieveren er opstået. Efter dens indførelse i USA, voksede racens popularitet og i 1915 blev den officielt anerkendt som race. Siden har den delvist levet i skyggen af den altid populære golden retriever, selv om den stadig har mange dedikerede fortalere, der mener, at det er den smukkeste af alle retriever-typerne.

Bonusviden

Hannerne bliver typisk 59-62 cm., tæverne tre cm. kortere. Ønskelig vægt for en hund i god kondition: Hanner 27-36 kg. Tæver 25-32 kg. Farver: Sort eller leverfarvet.

 

 
flat coated retriever
 
Væremåde

Pelsen på en flatcoated retriever skal børstes og kæmmes et par gange om ugen, især hvor den let filtrer sammen. Det er en tæt, glat og glansfuld pels, der giver hunden en god beskyttelse under de fleste vejrforhold. Ligesom de øvrige retrievere, har en flatcoated retriever et medfødt talent for apporteringer på jagt. Den er nem at dressere og kan anvendes i meget vanskelige terræner. Samtidig er hunden en glad og venlig familiehund med et godt temperament.

Hunden bør dog ikke anskaffes kun på grund af sit kønne udseende, man skal også værdsætte dens store aktivitet, for den skal have masser af motion, specielt når den er helt ung. En enkelt dag uden aktivitet går nok an, men i længden vil det udvikle sig til unoder, siger man. Flatcoat retrieveren er i det hele taget ikke en hund for enhver. Den kræver et stabilt, roligt opvækstmiljø, hvor dens krav om beskæftigelse kan opfyldes. Hvis dette store behov for tryghed og kontakt ikke opfyldes, bliver hunden psykisk ustabil, og det resulterer i en urolig, forvirret hund, der til tider udviser en utålelig opførsel.

Det er dog forholdsvis let at opdrage en flatcoated retriever, hvis man husker på ovenstående, da racen er kvik, lærenem og -villig. Der kan dog være noget stædigt over hunden, og det modvirkes bedst ved, at man er meget konsekvent uden at være hårdhændet. Opdragelsen bør starte tidligt med rigelig variation og belønning. Hunden holder specielt af bolde, apportering og næsetræning.

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution