Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Greyhound

Som de fleste andre mynder har vor tids greyhound en tusind år lang forhistorie, der går tilbage til oldtidens Nordafrika. Arkæologiske fund af krukker og afbildninger viser myndetyper, der ikke er meget forskellige fra dem, vi kender i dag. Oprindeligt blev mynderne brugt til jagt på ulve, harer, gazeller og andre hurtige dyr, som er blevet løbet ind og dræbt af en eller flere mynder. I modsætning til de fleste andre jagthunde jager mynden ved hjælp af synet (på engelsk hedder de ”sight dogs”), hvor andre hundetyper primært bruger lugtesansen. Det er dette oldgamle instinkt, som man udnytter på væddeløbsbanen, når greyhounds suser efter den kunstige hare. Racen er indbegrebet af en væddeløbshund og blev udviklet i den retning i 800- tallets England som fornøjelse for kongelige og adelsfolk.

.Bonusviden

Tegneseriehunden Santa’s Little Helper fra The Simpson er en greyhound.

Hannerne har en højde på mellem 71 og 76 cm. Hunner er mellem 68 og 71 cm. Vægten ligger på 27-32 kg. Farver: Sort, hvid, rød, blå, fawn, vildfarvet eller brindlet.

 

 
Greyhound
 
Væremåde

Den glatte kort pels på en greyhound kræver ikke megen pleje. En jævnlig gennembørstning er tilstrækkelig. Den tynde pels giver ikke meget beskyttelse, og man bør derfor ikke lade den gå udendørs, når det er koldt og vådt.

Det kan godt være, at en greyhound pisker af sted, når den har færden af noget vildt. Men derhjemme er den rolig og afslappet, ja, doven, som om den lader op til næste energieksplosion. Det er en rigtig hyggehund, der elsker at være sammen med familien (også børn), og som godt kan lide at hoppe op i den blødeste sofa - hvis den får lov! Dog forhindrer den specielle kropsbygning, at hunden sidder stille for længe ad gangen. Ydermere er greyhounds kærlige, hengivne og behagelige at være sammen med, selv om de kan være lidt reserverede over for fremmede.

Det er ikke svært at opdrage en greyhound, hvis man gør det på en venlig og bestemt måde. Racen er intelligent og tilpasningsdygtig. Det er vigtigt, at hunden tidligt møder andre mennesker, hunderacer og dyr, for så vil den som voksen klare de fleste uvante situationer med sikkerhed.

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution