Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Hundehvalpe

Det er svært at stå for en kurv fuld af hundehvalpe. Sådanne små, søde, bløde væsner appellerer til et ”åh” og et ”ih” og et ”nej, hvor er den sød”. Man gør dog klogt i at tænke sig lidt om og ikke bare impulsivt kaste sig over den første den bedste hvalp, selv om fristelsen kan være stor. Samtlige eksperter fraråder sådanne impulskøb. Der er nemlig mange ting, man skal overveje, inden man underskriver købekontrakten. Har man ingen hundeerfaring overhovedet bør man fx overveje kursuset ”Før du køber hund”, som Dyrenes Beskyttelse og Dansk Kennel Klub afholder. Her får man nemlig svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i valget af en hund.


Bonusviden

Det er afgørende, at man gør meget ud af de første dage i hundehvalpens nye hjem. Man skal huske på, at den kun er otte uger gammel og lige har forladt sin mor og sine søskende. Sørg for at den får en hyggelig krog og giv den masser af kærtegn og opmærksomhed. Det er en god idé at se på hjemmet med hvalpens øjne og fjerne ting, der kan gå i stykker eller forskrække hunden. Det handler grundlæggende om sund fornuft.

 

 
Malteser
 
Væremåde

Når man skal vælge mellem de mange forskellige hundehvalpe på markedet, er det altid en god idé at besøge flere forskellige opdrættere, da man på den måde lettere kan sammenligne hvalpene og deres ophav.  Det er en god idé at lave en liste af spørgsmål til hver enkelt opdrætter, hvor man blandt andet kan komme ind på stamtavle, temperament og selvfølgelig også få lov til at se hvalpene og moderen. Andre spørgsmål, man kan stille sælgeren er: Hvordan er hundenes helbred og mentalitet? Hvordan har man passet og plejet hvalpene i de første otte uger? Er der arvelige lidelser i racen som sådan eller i dette opdræt? Grundlæggende må man dog bruge sin intuition, for det handler i bund og grund om tillid til sælgeren.

Inden man er ude ved de konkrete hundehvalpe, kan det være en god idé at træffe en række valg. Skal det fx være en hanhund eller en tæve? Der er fordele og ulemper ved begge køn.  Hannernes temperament er som regel mere stabilt end hunnernes, der godt kan være lidt uligevægtige i løbetiden (to gange årligt). Samtidig er hanner mere selvstændige  og lidt mere fremfusende og ikke helt så blide af væsen. 

Man skal også overveje, om man vil have en racehund fra en anerkendt opdrætter eller om en blandingshund er lige så egnet. Påstanden om at sidstnævnte er sundere er en myte, som aldrig er blevet verificeret, så det beror overvejende på ens personlige smag. Sidst men ikke mindst skal man selvfølgelig overveje, hvilken slags hund, man vil have. Skal den være stor eller lille, hyggelig eller energisk, skarp eller nuttet. Der findes mere end 400 forskellige racer at vælge mellem, så bare det kan være sin sag.

Når man så endelig står foran kurven med hundehvalpe og skal vælge mellem kullet er det altid en god idé at få hjælp af opdrætteren, der dels kender hvalpene (som på det tidspunkt typisk er otte uger gamle) og dels har erfaring med at matche kunder og hvalpe. Man bør dog også bruge sine egne øjne og lægge mærke til, hvordan hvalpene leger med hinanden: Hvem gemmer sig, hvem løber med legetøjet, hvem er selvstændig osv. Derudover skal man selvfølgelig lægge mærke til hvalpenes udseende og fysiognomi.

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution