Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Hundetræning

Man bør tidligt begynde med hundetræning, da det lægger fundamentet for hundens fremtidige væremåde. Således viser videnskabelige undersøgelser, at de første 12-14 uger af hundens liv har grundlæggende betydning for dens senere udvikling. Det er afgørende, at hvalpe bliver trænet rigtigt, så man undgår at skulle rette op på fejlindlæring og dårlige vaner. Man kan selv gøre meget. Men man bør også overveje at tage hvalpen med på et af de utallige kurser, som afholdes landet over.


Bonusviden

Hundetræning kan også afhjælpe et af de mest udbredte problemer for hundeejere: at hunden ikke kan være alene hjemme. Nogle tror, at man så bare kan købe en hund mere, men det løser sjældent problemet. Det plejer hundetræningskurset at gøre, vha. nogle ret enkle, men også ret effektive øvelser.

 

 
Beagle
 
Væremåde

Et af de populæreste (og vigtigste!) kurser i hundetræning er hvalpekurserne, hvor man lærer at forstå sin hund (og omvendt!), samtidig med at man får nogle redskaber, som man kan bruge i hverdagen. Det gælder fx nogle af de grundlæggende kommandoer og egenskaber som socialisering, lineføring, indkald, sit, dæk og plads.

En populær form for hundetræning er kurser i lydighed, som er en sjov måde at arbejde med sin hund på. Lydighedstræning fungerer helt anderledes i dag end for bare få år siden, hvor man lagde meget mere vægt på kommandoer, påbud og forbud. I dag foregår lydighedstræningen – som al anden træning – ud fra motivationsprincippet. Her handler det mere om samarbejde, lystbetonet arbejde og belønning.

Når de grundlæggende former for hundetræning er overstået, kan man gå skridtet videre og melde sin hund til agility-træning, som på mange måder bygger videre på de basale færdigheder. Agility er en fælles betegnelse for en bane fuld af forhindringer, som hunden skal igennem på bedst mulig vis. Hermed bliver hunden aktiveret optimalt: Den får trænet sine muskler og kommer samtidig i kontakt med nogle af sine grundlæggende instinkter. Disse to ting giver tilsammen en mere harmonisk hund – og hvem vil ikke foretrække det frem for en bister og opfarende? Sporten øger samtidig kontakten mellem hund og fører, ikke kun på banen, men også bagefter.

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution