Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Irsk terrier

Man finder ikke en mere frygtløs hund end en irsk terrier, der bærer øgenavnet "dare devil", da den hverken frygter Gud eller Djævelen, som man siger. Sådan må det nødvendigvis være, når man som hund skal operere i det våde, stormomsuste klima i Irland, hvor racen kommer fra. Der er diskussion om stamfædrene. Nogle siger, at den stammer fra irsk ulvehund, mens andre mener, der er lidt skotsk i racen. Under alle omstændigheder har hunden ry for at være fortræffelig i sit arbejde med at stå op imod trusler fra omkringstreffende dyr som rotter, ræve og ulve.


Bonusviden

Bonusviden: Den irske terrier havde en af sine glansperioder, da Jack London skrev romanerne "Jerry" og "Michael" i 1915. Det siges, at ”Vagabonden” fra Disneys Lady og
Vagabonden havde irsk terrier som sit forlæg.

Størrelsesfacts: Begge racer bliver omkring 46 cm. høje. Vægten ligger mellem 11 og 12 kg. Farver: ensafarvet rød fra gulrød til dybrød.

 

 

 
Irsk terrier
 
Væremåde

Yderpelsen er kort, glat, hård og ru, mens underpelsen er blødere og finere. Hvis hunden skal indgå i udstillinger er der i sagens natur en del pelsplejer, men ellers kan man nøjes med at frisere den jævnligt og plukke den et par gange om året.

Fortiden fornægter sig ikke, når man skal beskrive en irsk terrier. Den er selvstændig, trofast, vagtsom og lynhurtig med en stor jagtlyst. Det kan godt føre til slagsmål, hvis den kommer i nærheden af andre hunde, og man må således tidligt lære at tæmme disse indgroede aggressioner. Men over for ejeren og familien er hunden elskeligheden selv, også børn har stor glæde af racen.

Det er nærmest en underdrivelse, at irsk terrier er en aktiv hund. Den har energi som et lille kraftværk. Derfor er det afgørende, at ejeren tidligt sætter skik på hunden ved en konsekvent og taktfuld opdragelse, der tager højde for racens modige og egenartede gemyt. Man skal ikke overskride dens grænser, men omvendt heller ikke lade hunden overskride ens egne grænser.

Motion, leg og opgaver er ikke til at komme uden om, hvis man vil have en dejlig irsk terrier. Den kan lære alt fra lydighed, agility og sporsøgning, hvis man blot husker, at det er en selvstændig og intelligent personlighed, der ikke lader sig hundse med. Ros, tålmodighed og glæde er grundbegreber i al hundearbejde og måske især med denne race.

 
 
Hunde
 
 
  Terriere
Border terriere
Bull terrier
Cesky terrier
Irsk terrier
Lakeland terrier
Norfolk terrier
Skotsk terrier
Skye terrier
West highland white
Yorkshire
   
  Hyrdehunde
Australian shepherd
Bearded collie
Beauceron
Border collie
Hollandsk hyrdehund
Langhåret collie
Old english sheepdog
Schæferhund
Shetland sheepdog
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution