Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Irsk ulvehund

Irsk ulvehund er med sin højde på en lille meter den største af alle mynder – og den største af alle hunde i verden! Som navnet antyder blev den oprindelig brugt til storvildtjagt på ulve. I Irland var det ligefrem lovpligtigt for landets grever at holde 24 af slagsen, der kunne beskytte områdets bønder mod de omstrejfende ulves hærgen. Hunden var i middelalderen værdsat som gaver til de europæiske kongehuse, der satte pris på dens statelige fremtræden. Racen har stadig jagtinstinktet i sig og har en tendens til at jage alt, hvad der bevæger sig. Som alle andre mynder er den bygget til at løbe hurtigt og langt.


Bonusviden

Størrelsesfacts: Skulderhøjden skal mindst være 79 cm. for hanhunde og mindst 71 cm. for tæver, mens vægten mindst skal være 55 for hanner og 40 for hunner. Farver: grå, brindlet, rød, sort, hvid eller fawn.

 

 
Irsk ulvehund
 
Væremåde

Pelsen på en irsk ulvehund giver god beskyttelse i al slags vejr. Plejearbejdet er overkommeligt, da man blot en gang om ugen skal børste den godt igennem. Til gengæld skal man være meget varsom med foderet de første år af hundens liv, for at den hurtige vækst ikke skal give varige knogleskader.

Ud over at være meget stor er en irsk ulvehund karakteriseret ved sit venlige, kærlige og overbærende væsen. Man fornemmer straks, at der er noget aristokratisk over hunden. Det viser sig i form af en stolt og stoisk fremfærd. På trods af størrelsen er ulvehunden på ingen måde klodset og besværlig indendørs. Den er rolig, nærmest doven, og tilbringer det meste af tiden liggende eller roligt spadserende. Selv om man skulle tro det, har hunden ikke noget stort behov for motion eller beskæftigelse, men den bør dagligt have lejlighed til at røre sig frit. Det er i det hele taget en rigtig familiehund, selv om den er for stor en mundfuld for uerfarne hundeejere. På trods af størrelsen egner ulvehunden sig dårligt som vagthund, idet den generelt tager godt imod besøgende, også fremmede.

Det kan være sin sag at opdrage en irsk ulvehund, for selv om den er meget socialt anlagt, er den på ingen måde behagesyg. Det er blandt andet i opdragelsen, at man møder dens aristokratiske, egensindige natur. Man kan og skal ikke kommandere med den, men skal derimod motivere og overbevise den om, at opdragelsen og indlæring er sjov og nyttig.

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution