Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Labrador retriever

De fleste er i stand til at udpege en labrador retriever, der er en af de mest populære hunderacer overhovedet. Labradoren stammer oprindeligt fra øen Newfoundland i Canada, hvor den blev udviklet som en krydsning mellem den tunge newfoundlænder og forskellige vand-apporterende hunde. Det gav fiskerne en noget lettere, men alligevel arbejdsom og stabil brugshund. Oprindeligt blev racen kaldt "St. John's Water Dog" (efter øens hovedstad, St. John). Først i 1800-tallet, da hunden blev bragt til England fik den sit nuværende navn. Mange labradors bruges stadig som jagthunde, hvor de er dygtige til at hente de nedlagte hunde, men langt de fleste er dog familiehunde.

Bonusviden

USA's tidligere præsident Bill Clinton har to labrador retrievere, henholdsvis ”Buddy” og ”Seamus”. Ruslands tidligere præsident Vladimir Putin har hunden ”Koni”.

Hannerne ligger mellem 56 og 57 cm., tæverne er et par cm. kortere. Vægten svinger mellem 25 og 34 kilo. Farver: Ensfarvet sort, gul eller brun.

 
labrador retriever
 
Væremåde

Den karakteristiske pels på en labrador retriever (på en gang kort og tæt) giver en utrolig god beskyttelse mod vind, vejr og vand. Racen er ikke kuldskær og bader i al slags vejr. Pelsen er ikke svær at holde. Den skal børste en gang om ugen på nær i fældningsperioden, hvor man må indstille sig på en del hår.

Der er flere gode grunde til, at labrador retriever er en af de mest populære allroundhunde i verden. Den er kendt som en venlig, glad og logrende hund med en god appetit (hold igen med maden!). Af væsen er den harmonisk, tålmodig og samarbejdsvillig. Den er lydig, omgængelig, trofast og glad for at arbejde, hvorfor man gerne må give den opgaver. Det er nærmest synd for hunden, hvis den kun holdes som familiehund, så hvis ikke man er jagtinteresseret, bør man overveje agility, sporing og lignende. Apportering er i øvrigt dens yndlingsopgave.

Det er ikke svært at opdrage en labrador retriever, da den både er intelligent og lærenem, så længe man ikke er hårdhændet, men venlig og konsekvent.

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution