Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Löwchen

Navnet löwchen kommer af racens løveagtige klipning, der er en gammel tradition, som går helt tilbage til 1300-tallet, hvor den specielt var forbundet kongehusene og de velhavende mennesker. Det kan man blandt andet se af de mange gamle kunstgenstande, hvor hunden er afbildet. Goya har fx lavet flere malerier, hvor hunden indgår i familieportrætter. Man siger, at hundene dengang fungerede som natlige varmekilder på slottene. Man tog simpelthen en flok hunde med i seng for at kunne holde varmen. På samme måde lod de fine damer deres löwchen kravle op i pufærmerne, så de blev varmet på armene. Den moderne löwchen var tæt på at uddø i årene efter 2. verdenskrig. Racen blev fx optaget i i Guiness Rekordbog i 1969 som den mest sjældne race i verden. Dengang var der kun 40 individer tilbage i verden. Men i kraft af et målrettet avlsarbejde er racen kommet af med denne tvivlsomme ære og er i dag en ganske populær selskabshund.

.Bonusviden

Størrelsesfacts: Højden ligger mellem 25 og 32 cm. for begge køn. Vægten varierer mellem 4 og 8 kilo. Alle pelsfarver undtagen brun er tilladt.

 

 
Löwchen
 
Væremåde

Pelsen på en löwchen skal børstes og kæmmes regelmæssigt for at undgå, at den filtrer. Pelsplejen er ikke så omfattende som for andre bichonvarianter.

Den lille energiske löwchen er en glad, legesyg og intelligent hund.  Den er lydhør og meget opmærksom over for sin ejer og har let ved at tilpasse sig de fleste miljøer, da den både er samarbejdsvillig og nem at træne. Den er nysgerrig og tillidsfuld, både over for fremmede og andre hunde og vil gå gennem ild og vand for sin ejer. Den lille løve er på grund af sin størrelse og udseende elsket af børn – og kærligheden går også den anden vej.

Det er ikke svært at opdrage en löwchen. Rent faktisk er de overraskende lydige, hvis man blot er venlig, tålmodig og konsekvent. Hunden har det ikke med at strejfe eller stikke af, men kan godt lide at løbe frit omkring i nærheden af sin ejer. Så selv om det er en udpræget selskabshund, bør man absolut ikke bære rundt på den – hunden vil, kan og skal selv have lov til at undersøge verden.

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution