Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Mynder

I modsætning til de fleste andre jagthunde jager mynder ved hjælp af synet. Det er derfor de på engelsk hedder ”sight dogs”. Mynder er kendetegnet ved deres aerodynamiske kropsbygning, der er skabt til at løbe langt og hurtigt. Ordet ”fartglad” er passende for disse hunde, der ofte kommer op over 60 km/t i kraft af deres lange, slanke krop og meget veludviklet muskulatur.

Mynder hører til nogle af de ældste hunderacer overhovedet. Forhistorien går flere tusinde år tilbage, og racerne har stort set ikke ændret udseende de sidste 6000 år. Hundene har altid været værdsat af de fornemme kredse, der har sat pris på deres værdighed, hurtighed og jagtegenskaber, men de har også været brugt af nomader og arbejdsfolk, der dels har opnået beskyttelse mod ulve og fjendtligtsindede mennesker og dels fået mad på bordet i kraft af hundenes jagtegenskaber.

Bonusviden

Den bedste måde, at mynder kan få afløb for jagt- og fartglæden er ved at lade dem deltage i coursing, hvor et hareskind trækkes hen over græsset i høj fart. Et normalt løb på banen er 462 meter og klares på lidt over et halv minut. Det er over 50 km/t!

 

 
borzoi
 
Væremåde

Jagt med mynder hører dog fortiden til, og i dag bruges hunden udelukkende som sports- og familiehund. Specielt briterne er glade for hundevæddeløbet og satser mange millioner pund, når det går løs på de utallige baner, hvor en kunstig harer trækker jagtinstinktet frem i hundene.

Motionsmæssigt kræver mynder ikke mere end andre adrætte racer, men de skal helst have mulighed for fri leg og løb en gang om dagen, gerne i en indhegnet område. Selv om det ikke er ulovligt at slippe hundesnoren i skoven, løber man en stor risiko for, at mynden pludselig får færden af noget vildt, og når den gør det,  er opdragelsen forsvundet.

Dermed kan mynden bringe sig selv og mange andre i farer, fx hvis den pludselig løber ud på en stærkt trafikeret vejbane. Rådet er derfor enkelt: Man må aldrig glemme den ubændige jagtlyst, der ligger lige under myndens ellers så rolige fremfærd.

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution