Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Pekingeser

Som navnet indikerer stammer den nuttede pekingeser fra Kina (Peking), hvor den har levet i årtusinder. Buddha var ifølge sagnet omgivet af små hunde som ved trusler forvandlede sig til løver. Tegninger af disse hunde viser tydelige lighedstegn med vor tids pekingesere. Racen kom til England i midten af 18oo-tallet som led i den britiske erobring af Peking. I det kejserlige palads fandt soldaterne fem efterladte hunde, som de tog med sig til hjemlandet. Resten er, som man siger, historie, for siden har hunden spredt sig ud over det meste af verden og er i dag en af de mest populære skødehunde.

.Bonusviden

Størrelsesfact: Højden ligger mellem 15 og 23 cm. for begge køn. Hannerne veje højst 5 kilo, tæverne højst 5,5 kilo. Alle farver og aftegninger er tilladt.

 

 
Pekineser
 
Væremåde

Pelsen på en pekingeser kræver megen pleje, da den både er rigelig og kraftig. Man skal virkelig arbejde med børsten for at holde pelsen fri for snavs og smådyr. Hunden er, som alle andre selskabshunde, kedelig at se på, hvis ikke pelsen er holdt ordentligt.

Den lille løveformet pekingeser er selvbevidst, selvsikker, stædig, modig og en smule kamplysten. Den er meget intelligent, god til at tilpasse sig enhver livsstil og velegnet som familiehund hos de fleste, både unge og ældre. Pekingeseren er trofast, lydig og loyal over for sine ejere, men kan godt være opbrusende over for fremmede.

Beretninger om pekingesere, der var så aggressive, at deres øjne trillede ud af hovedet, er dog heldigvis en myte. Dygtige opdrættere har sørget for, at racen er rolig og venlig, men stadig værdig, og at den har sunde øjne, der ikke er for store.

En pekingeser skal have meget kontakt og kærlighed. Til gengæld er motionen til at overskue. Den er moderat aktiv og kan sagtens nøjes med en tur rundt i haven. Opdragelsen skal fra start være konsekvent, så den ved, hvem der bestemmer i huset.

 

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution