Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Ruhåret gravhund

Man er sjældent i tvivl om racen, når man ser en ruhåret gravhund. Ifølge nye teorier stammer denne elskede og udbredte hund tilbage til det antikke Egypten, hvor man ofte portrætterede en næsten identisk, kortbenet jagthund. For nylig har man tilmed gjort fund af mumificerede hunde, der har givet mere vægt til denne teori. Uanset, om der er hold i teorien, er vor tids gravhunde dog primært et resultat af europæisk fremavl. Således indeholder den elementer af terrier og støver.

.Bonusviden

Størrelsesfacts: Den ruhårede gravhund findes i tre størrelser: miniature (30 cm. om brystet), dværg (30-35 cm.) og standart (over 35 cm.). Vægten er højst 9 kg. Pelsen er næsten altid den ubestemmelig blanding af naturlige brun-sorte farver.

 

 
Ruhåret gravhund
 
Væremåde

Der er efterhånden enighed om, at gravhundens korte ben er opstået pga. en mutation i de lange rørknogler. Dette handicap skulle dog hurtigt vise sig at være en styrke, da det gjorde gravhundene velegnede som drivende jagthunde, der kunne forcerede de huler og passager under jorden og drive vildtet frem i lyset til jægerens store glæde. Den dag i dag er hunden udbredt som jagthund (spcielt til grav- og drivjagt), men er dog også en yndet familiehund. De seneste år er den ruhårede gravhund blevet mere populær end den korthårede og er således nummer to på popularitetsbarometret over gravhunde med den langhårede som den suverænt mest udbredte.

Pelsen på en ruhåret gravhund kræver mere arbejde end de to andre racer, men plejen er stadig overkommelig, da pelsen blot skal plukkes et par gange om året. Gravhunde er generelt meget madglade. En fed og doven gravhund er dog ikke ønskelig, hverken fysisk eller æstetisk, og man må derfor holde igen med maden.

Selv om en ruhåret gravhund er begrænset i størrelse og omfang, har den på mange måder den store hunds format. Den besidder alle andre racers gode egenskaber, den er klog, energisk og årvågen og er samtidig stolt, fornem og værdig. Det er en af grundene til, at den er så udbredt.

Ubetinget lydighed hører dog ikke til beskrivelsen af en ruhåret gravhund. Den har sin egen vilje og mening om tingenes tilstand. Den er dog forholdsvis let at motivere, selv om det kan være svært at fastholde dens interesse. Indlæringen skal derfor være kortvarig, men flere gange daglig og absolut ikke hårdhændet, da man dermed fremprovokerer hundens egensindighed. Hundens værdighed og frihedstrang må med andre ord ikke krænkes.

Gravhunde har brug for masser af motion. Det er ikke bare hushunde, der skal ligge hele dagen. Man må indstille sig på at holde hunden i snor, da jagtinstinktet ellers løber af med hunden, når den ser noget spændende.

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution