Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Saluki

Navnet  saluki skyldes den gamle, arabiske by Saluq. Racen kaldes også ’persisk mynde’ og har en meget lang forhistorie. Således har arkæologiske udgravninger vist, at, at den har fungeret som jagthund for mennesker i mere end 8000 år, og at den stort set ikke har ændret udseende de sidste 6000 år. Salukien er en undtagelse fra den islamiske syn på hunde som urene dyr. Den har altid haft en høj status i Mellemøsten og blev aldrig handlet som andre dyr, men kun givet som hædersgave. Det var også sådan, at den kom til Europa i begyndelsen af det 20. århundrede.

.Bonusviden

Kender man Alberto Giacomettis ranglede skulpturer, kan det ikke overraske, at han engang har lavet en skulptur over en saluki, betitlet “dog” fra 1951.

Størrelsesfacts: Hannernes højde ligger mellem 58 og 71 cm., tæverne er fire cm. kortere. Vægt: 14-25 kg. Farver Alle farver er tilladt undtagen brindlet.

 

 
Saluki
 
Væremåde

Den glatte, silkeagtige pels på en saluki er er let at holde. Den skal bare børstes ind imellem med en gummibørste. På grund af den korte pels kan hunden godt være kuldskær, og man bør derfor overveje at anskaffe et dækken til de kolde måneder.

Selv om der efterhånden er gået mange generationer, siden den første saluki kom til Vesten, opfører den sig ikke helt på samme måde som mere almindelige hunderacer. Den er mere reserveret over for fremmede, mere værdig og mere selvstændig, selv om den knytter sig tæt til familien, specielt den person, der tager sig mest af den. Dens udprægede jagtinstinkt kan man ikke opdrage sig ud af, for hunden glemmer alt, når den får færden af et jagtbytte, også når den ser en kat i nærheden. Man kan derfor kun slippe den fri i indhegnede områder. Motionsbehovet er stort og kan tilfredsstilles på to måder. Enten kan den løbe ved siden af cyklen eller på en væddeløbsbane, hvor den også kan få afløb for jagtinstinktet.

Man skal være omhyggelig med opdragelsen af en saluki og respektere dens særegne natur. Hvis man er hårdhændet, får det ofte en negativ virkning på hunden: Den bliver endnu mere reserveret eller endnu mere jagtlysten. Salukien bliver aldrig fuldstændig lydig, men man kan alligevel nå langt med den rette opdragelse.

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution