Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Selskabshunde

Som navnet indikerer, holder selskabshunde af at være sammen med mennesker. Det er der mange andre hundetyper, der også gør, men disse har tidligere haft klart definerede opgaver, hvad enten det var som vagt- eller jagthunde. Selskabshundens eneste opgave var at holde mennesket med selskab. Hundene var derfor længe knyttet til de fornemme kredse (adelige, rigmænd osv.), da det kun var her, man havde råd, tid og lyst til at have den slags i huset. Men med de enorme velstandsstigninger i det 20. århundrede er selskabshundene ikke længere forbeholdt de rige.
.

Bonusviden

Små selskabshunde har været kendt i flere tusinde år. Det kan man blandt andet se af de talrige afbildninger, som arkæologiske fund har afsløret. Hundene var meget populære i den østasiatiske overklasse (specielt Japan og Kina) og også oldtidens Egypten, Grækenland og Rom har været glade for de kære, små kræ.

 

 
Mops
 
Væremåde

Gruppen af selskabshunde består med ganske få undtagelser af små hunde, der snildt kan sidde på skødet – deraf navnet en skødehund. De fleste er ikke højere end den lange side på et A4-ark. Der findes dværge blandt alle dyrearter, som på den ene eller den anden måde har fundet en måde at overleve på. For selskabshundenes vedkommende har overlevelsen altså blandt andet været forbundet med kærligheden fra mennesker.

Der er mange forskellige former for selskabshunde. Nogle er bare miniatureudgaver af de større typer, hvor kropsproportionerne står i samme forhold til hinanden som hos normalhunden. Andre har samme kropsproportioner, men en anden hovedform. Begge disse typer er næsten alle blevet til på baggrund af bevidst menneskelig udvælgelse og fremavl. Den sidste gruppe af selskabshunde er dem, hvor de lange rørknogler af sig selv er standset meget tidligt i væksten som en arvelig tilstand, der også kendes fra menneskelige dværge. Dette gælder specielt for pekingesere.

Når man anskaffer en selskabshund, må man være klar til at bruge ekstra meget tid på plejearbejdet. Til gengæld behøver de ikke nær så meget motion som andre hunderacer, selv om de fleste rent faktisk er glade for at løbe lidt omkring – de skal ikke altid bæres, da de på den måde bliver kvabsede og aldrig får trænet deres store register af færdigheder. Selskabshundene skal oftere have klippet kløerne, da det naturlige slid er langt mindre end hos andre hunde (da de bevæger sig mindre i de fri). Det helt store arbejde ligger dog for de fleste selskabshundes vedkommende i pelsplejen. Mange af hundenes har en overdådig pels, der kræver lang tids daglig pleje med børste og kam. Dette skal man gøre sig klart, inden man køber hunden: Vil jeg ofre de timer, som er påkrævet?

Selskabshunde er lige så forskellige af væsen som deres oprindelse, og det er således vanskeligt at sige noget overordnet om karakteren.

 

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution