Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Weimaraner

Som navnet antyder, har den alsidige og energiske weimaraner fået sit navn fra den tyske kulturperle Weimar, nærmere bestemt fra kommer fra Storhertugen af Weimar, Karl August. Der findes talrige teorier om racens oprindelse. Sikkert er det, at hunden blev brugt af hoffet i byen i den første trediedel år af det 19. århundrede, når disse skulle ud og jage storvildt som vildsvin, bjørn, rådyr og ræve. Dengang var weimeraneren næsten udelukkende baseret på brugsegenskaberne til gavn for jægere og forstfolk. Senere i det 19. begynd begyndte man at renavle racen ved at krydse disse hunde med hønsehunde. Dermed er Weimaraneren en af de ældste, tyske stående jagthunderace.

Bonusviden

Den amerikanske præsident Dwight D. Eisenhower, den første tyrkiske præsident Mustafa Kemal Atatürk, og den franske præsident Valéry Giscard d'Estaing er blot nogle af de mange statsledere, der har haft en weimaraner.

Størrelsesfacts: Højden ligger mellem 59 og 70 cm. vægten mellem 30 og 40 kg. Farver: ensfarvet sølv- rådyr- eller musegrå.

 

 
Weimaraner
 
Væremåde

Der findes to typer weimaraner, når det kommer til pelsen: en kort- og en langhåret. Sidstnævnte kræver mere pleje end førstnævnte, som blot skal børstes en gang imellem med en gummibørste. Den langhårede weimaraner skal både børstes og kæmmes.

Den alsidige og energiske weimaraner er egnet som jagt-, vagt- og familiehund. Hvis man sørger for at den får rigelig motion og relevant beskæftigelse (små opgaver fx) er den rolig, afslappet og behagelig indendørs. Men det er vigtigt at have dette i baghovedet, for uden motion kan den hurtig blive et problem. Hunden er ikke så omgængelig mod fremmede som andre jagthunde såsom labrador og golden retriver.

Der er noget elegant, ædelt og atletisk over en weimeraner – man forstår godt, at den har været yndet som kongelig jagthund. Hunden kan dog også være noget dominerende, hvis ikke man sørger for en sikker, bestemt og tidlig opdragelse. Her er det vigtigt at være tålmodig, konsekvent og kærlig. I så fald får man en alsidig, selvsikker, intelligent og arbejdsvillig hund.

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution