Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Whippet

Den mellemstore mynde whippet stammer oprindeligt fra Nordengland. Ordet 'whippet' var oprindeligt betegnelsen for en livlig, ung dame eller en tynd og adræt person, hvad der passer meget godt på hunden, for den er både livlig, tynd og adræt. Dens historie går tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, hvor den menes at være anvendt af mine- og fabriksmedarbejderne til at supplere kosten gennem dens fremragende evne til at fange vilde kaniner. Som alle andre mynder er den sublim til at se enhver bevægelse i naturen og jage vildtet til det sidder i tænderne.

.Bonusviden

Størrelsesfacts: Hannerne bliver mellem 47 og 51 cm. høje, tæverne tre cm. kortere. Vægten ligger omkring 13 kilo. Alle farver er tilladt

 

 
Whippet
 
Væremåde

Hundens aerodynamiske kropsbygning gør den i stand til at skyde en meget høj fart (op til 60 km/t). Samtidig giver den stærke knogleopbygning mulighed for, at hunden kan ændre retning uden at anstrenge sig, hvad der ikke er uvæsentligt, når man er på jagt efter kaniner. Racen menes at være en krydsning mellem små greyhounds, italiensk mynde og lokale terriere samt bedlington terrieren, som til sammen har givet denne hurtige, målrettede hund.

Pelsen på en whippet kræver ingen særlig pleje. Det er tilstrækkeligt at børste den en gang imellem for at fjerne de løse hår. Den glatte, fine pels giver ikke meget beskyttelse mod vind og vejr, og hunden har derfor gavn af et dækken.

Som alle andre mynder er en whippet lidt af en fartmaskine, der elsker at løbe. Selv om racen ser ædel og elegant ud, har den knogler som en araberhest, og er bygget til høj fart i terrænet. Hele dens krop er bygget til væddeløb og jagt, hvorfor den har et stort behov for motion. Man kan for eksempel overveje at lade den løbe ved siden af cyklen. Det behøver ikke at være hver dag, men mindst et par gange om ugen.

En whippet er hurtig udenfor, og hyggelig indenfor. Der er noget kærligt og hengivent over hunden. Den er nem at omgås og meget loyal over for ejere, selv om den ikke altid er lige lydig. Men hvis opdragelsen begynder tidligt og gennemføres med tålmodighed og konsekvens, volder den sjældent store problemer, da hunden samtidig er kvik, nysgerrig, årvågen og lærevillig.

 
 
Hunde
 
 
  Selskabshunde
Bolognese
Chihuahua
Dværgpuddel
Fransk bulldog
Kongepuddel
Löwchen
Malteser
Mops
Papillon
Pekineser
Selskabshunde
Shin Tzu
   
  Mynder
Afgansk mynde
Borzoi
Greyhound
Irsk ulvehund
Italiensk mynde
Mynder - generelt
Saluki
Whippet
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
  w
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution