Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Yorkshire terrier

Den lille, yndige yorkshire terrier blev oprindeligt avlet til at dræbe mus og rotter hos småfolk og på værksteder i 1800-tallets Storbritannien. Racen blev dog samtidig en del af de mere velbeslåede damers selskab, da disse faldt for dens nuttede og håndterbare krop. Hunden tilhører i øvrigt en af verdens allermindste hunderacer og vejer med sine højst tre kilo mindre end en nyfødt baby.

.Bonusviden

Audrey Hepburns elskede yorkshire terrier, Mr. Famous, var med i flere forskellige film, blandt andet Funny Face. Under optagelsen af filmen Childrens hour, blev Mr. Famous kørt over og dræbt, hvad der nærmest knuste Hepburns hjerte. Hun anskaffede sig dog kort efter en ny af samme type.

Yorkshire terrieren bliver sjældent højere end den korte side af et A4-ark og vejer 2-3 kg. Pelsens farve er varm og lys i hovedet og stålblå fra nakken og til halen.

 

 
Yorkshire terrier
 
Væremåde

Den lange, silkebløde pels kræver intensiv pleje med daglig børstning og frisering, da den ellers vil få et kedeligt udseende. Hvis man ikke selv har mulighed for dette, kan en hundesalon gøre det. Det lange pandehår holdes normalt væk fra øjnene med en rød sløjfe eller et gummibånd.

Selv om yorkshire terrier ikke længere anskaffes for at jage mus og rotter på porten, er den stadig fremragende på dette felt. Med sin næsten uudtømmelige energi elsker den at springe efter legetøjsmus, og det sker da også at den får fat i en levende. Man skal derfor huske at give den masser af små opgaver, da man derved får en gladere hund. Somme tider er den næsten for modig, som om den glemmer sin begrænsede højde og drøjde.

Den intelligente yorkshire terrier er både lærenemme og samarbejdsvillige. Hvis man er konsekvent i opdragelsen får man en sjov, opfindsom og lydig hund. Mange har en tendens til at forkæle de små nuttede skabninger, så de aldrig får mulighed for at vise, hvor meget de faktisk er i stand til. Det er en yndet familiehund (nr. 2 af alle familiehunde i USA), og børn har ofte stor glæde af samværet. De skal blot huske at respektere hundene og ikke behandle dem som legetøj, da det godt kan tirre dem meget.

 
 
Hunde
 
 
  Terriere
Border terriere
Bull terrier
Cesky terrier
Irsk terrier
Lakeland terrier
Norfolk terrier
Skotsk terrier
Skye terrier
West highland white
Yorkshire
   
  Hyrdehunde
Australian shepherd
Bearded collie
Beauceron
Border collie
Hollandsk hyrdehund
Langhåret collie
Old english sheepdog
Schæferhund
Shetland sheepdog
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution