Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Kattelem eller ej

Der er helt sikkert mange katteejere der spørger sig selv om netop det spørgsmål. Det korte svar er altid ja, det skal du hvis du har en ude kat og bor i hus. Artiklen her vil belyse fordele og ulemper ved forskellige typer af kattelemme. Du kan altid se udvalget af kattelemme på Petty.dk

Kattelem med chip
Det er helt klart den kattelem jeg anbefaler man vælger, fordelene er mange og der er faktisk ikke nogen ulemper. Kattelemmen fungere ret simpelt ved at være kodet sammen med optil 32 forskellige chips. De er kodet på den måde at når en af chippene ikke er i nærheden så er den låst, men så snart en af dem kommer i nærheden så låses den op og katten kan gå indenfor.

Bonusviden

Chippene kan enden sidde i et halsbånd på katten, det anbefaler jeg egentlig ikke man bruger. Halsbåndet kan sidde fast forskellige steder hvor katten sniger sig igennem, og kan i meget alvorlige tilfælde have konsekvenser for katten. I stedet for at bruge halsbåndet kan man bruge den type chips katten også bruger som identifikations chip. Altså dem man hos dyrelægen kan få sat ind i nakken på katten. Når katten er chippet kan det både bruges til at finde ejeren hvis katten er løbet væk, men også som nøgle til de smart chip styret kattelemme.

 
 
Væremåde

Kattelem med magnet
Lige som den styret model er formålet med kattelemmen her, at holde de fremmede katte ude. Modellen her bruger en magnetlås, hvor man i stedet for en chip har en lille magnet hængende i et halsbånd på katten.

Magnet er så kodet med kattelemmen som kun lukker låser op, når de godkendte magneter er i nærheden. Hvis man er imod, at få sin kat chippet og vælger en model hvor katten skal bære halsbånd så anbefaler jeg den magnet styret lem. Den fås nemlig til ca. 1/3 af prisen på den chipstyret.

Traditionel kattelem
Den traditionelle kattelem er en god løsning hvis man bor et sted hvor naboen ikke har nogen katte og der i øvrigt heller ikke bor nogen vildkatte i området. Er der til gengæld enden nabo katte eller vildkatte, så er min kraftigste anbefaling, at vælge en af ovenstående modeller. De hjælper nemlig med, at holde de fremmede katte ude af huset.

Hvis man føler sig klar til en kattelem, så skal man være opmærksom på, at det kræver en lille smule træning med kattene inden de lære den at kende. Det er dog min erfaring, at det går nemt og smertefrit.

 
 
Katte
 
 
  Forskellige racer
Abyssinier
Angora
Balineser
Bengal
Britisk korthår
Burmeser
Burmilla
Chartreux
Cornish Rex
Devon Rex
Europæisk korthår
Hellig Birma
Korat
Maine Coon
Manx
Norsk skovkat
Perser
Ragdoll
Russian Blue
Selkirk Rex
Siameser
Sibirisk skovkat
Snowshoe
Somali
Sphynx
Tyrkisk Angora
Tyrkisk Van
 
 
 
Om katte
 
 
HalelÝse katte
Huskatte
Hårløse Katte
Katte
Kattefilm
Kattehjem
Kattekillinger
Kattemad
Katteracer
Katteregister
Kattetilbehør
Katteudstyr
Køb kat
Sjove katte
Store Katte
Vilde Katte
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution