Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Kakadue

En Kakadue er en papegøjetype der oprindeligt stammer fra nogle små øer ud for Indonesiens kyst. Der findes to typer Kakaduer, den sorte og den hvide. Den sorte kan være særdeles aggressiv og det er derfor næsten altid den hvide Kakadue, der bruges som hobbyfugl.
Man kan kende en Kakadue på den flotte top på duens hoved, som den bruger som signal til omverdenen, hvis den er vred eller vil tiltrække sig opmærksomhed. De hvide Kakaduer er ikke alle sammen hvide. De kan være alle afskygninger af hvid, men de falder alle ind under kategorien hvid Kakadue.

Bonusviden

Fugle kan godt lide legetøj. De kan bruge meget tid på at trille en kugle med en klokke indeni rundt i buret og ved at give fuglene noget at lege med, sørger man for, at de får den stimulering de har brug for, så de ikke kommer til at kede sig.

 

 
Kakadue
 
Væremåde

I Australien bliver Kakaduen betragtet som et skadedyr. Dette fordi duerne i stort antal raserer landmændenes marker i deres søgen efter frugt, bær og frø.
Kakaduer skal aktiveres mere end andre tamfugle. De er opmærksomhedskrævende og har brug for daglig stimulering i form af både legetøj og interaktion med deres mennesker.

Den mest almindelige Kakadue i Danmark er den lille gultoppede.  Den er kendetegnet ved, at toppen, undersiden af vingerne og undersiden af halen er gule, varierende fra lys gul til mere orangegul i farven (kaldet Citrontoppet). Kakaduerne er ca. 32 – 36 cm lange og kan leve i op til 40 år.


 
 
Hunde
 
 
  Fugle
Beostær
Duer
Dværgpapegøjer
Finker
Fuglebur
Fuglefoder
Grå Jaco
Kakadue
Køb af fugl
Papegøjer
Parakitter
Stuefugle
Undulater
   
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution