Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Hunderacer

Det kan være sin sag at vælge mellem de mere end 400 forskellige hunderacer, der er anerkendt og beskrevet som selvstændige racer verden over. Først og fremmest skal man tænke grundigt over, hvad det er for en slags hund, man vil have. Skal den være stor, skarp, lille eller nuttet? Skal den bruges til noget bestemt (jagt, vagt, sport osv.) eller er det mest en hyggehund? Hvor meget motion er man villig til at give den? Ønsker man en socialt indstillet hund eller vil man hellere have en mere selvstændig, der kan være alene hjemme længere tid ad gangen?

>>> Har du hund eller er du på vej til at få en ny hund? Lige nu kan du få magasinet Vi med Hund for kun 99 kroner for tre numre. Klik her og se mere

.

Bonusviden

De mest populære hunderacer har altid været labrador retriever og schæferhunden, som skiftevis har indtaget førstepladsen. De seneste år har labrador retrieveren været nr. 1. Derefter følger golden retriever, ruhåret hønsehund, ruhåret gravhund, cairn terrier, rottweiler, west highland white terrier, cocker spaniel og flat coated retriever. 

 

 

 
Shæfer
 
Væremåde

Når man vælger blandt de mange hunderacer, skal man ikke bare fokusere på udseendet og størrelsen, for mentaliteten er mindst lige så vigtig – og mindst lige så varieret. Der er opfarende, vagtsomme, hyggelige, godmodige, energiske og træge racer. Fælles for de fleste hunde er dog, at de er rovdyr, som har behov for at udforske omgivelserne og bruge deres sanser

Man skelner mellem hunderacer, der overvejende er brugshunde og selskabshunde. Førstnævnte har det bedst med at få lov til at lave noget og blive brugt til noget. De har et højt aktivitetsniveau og er typisk meget udholdende. Brugshundene er samtidig noget egensindige, hvorfor det er vigtigt ganske tidligt at sætte ind med træning og opdragelse. Alternativet er problemer og unoder, hvor hunden selv opfinder øvelser og udfordringer, som kan tilfredsstille behovene. Det kan dog også føre til egentlige aggressioner.

Den anden overordnede kategori af hunderacer er selskabshundene, der som navnet indikere har det bedst i selskab med mennesker. Disse hunde er i hundredvis af år blevet opdrættet til at være hyggelige indendørshunde, der skal give mennesket glæde og selskab.

Mange hunderacer, som tidligere var brugshunde, bør man i dag kalde selskabshunde, da de har tilpasset sig livet i en moderne, udearbejde familie. Derfor bør man alligevel prøve at imødekomme nogle af hundens grundlæggende instinkter, hvad enten det gælder glæden ved jagt, sporing, hurtigløb eller agility.

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution