Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Clumber spaniel

I gamle dage blev clumber spaniel kaldt aristokraten blandt spaniels pga. sin rolige, selvfølgelige og værdige fremfærd. Racen er da også opkaldt efter en aristokrat, nemlig hertugen af Newcastle og dennes hjem, Clumber Park i Nottinghamshire. På den tid var parken ikke så meget en park, men mere en hede fuld af kaniner og med masser af krat og vandfald. Og det var netop i dette terræn, a t clumberen klarede sig så godt. Racen er sandsynligvis opstået som en krydsning mellem en basset hound og en blodhund. Ønsket var at skabe en tung hund, der kunne trænge gennem de tætteste krat og buske og eftersøge vildtet på en langsom og grundig måde uden at give hals. Resultatet blev altså clumberen, som i dag har mange dedikerede ejere.

Bonusviden

Hannerne er 48-50 cm. høje, tæverne 43-48 cm. Vægt for hanhunde 25-32 kg. og tæver 20-27 kg. Farver: hvid med citrongule aftegninger

 

 
Clumber Spaniel
 
Væremåde

Pelsen på en clumber spaniel skal børstes grundig igennem en gang om ugen og man skal samtidig holde øregangene rene. Af og til er det nødvendigt at trimme hunden for på den måde at fjerne ukorrekte og strittende hår, så den atter lever op til standarden.

Ingen går uberørt forbi en clumber spaniel – den vækker altid følelser, hvad enten det er beundring eller afsky, siger man. Det handler om kontrasten mellem hundens udseende og størrelse og så den rørige og værdige måde den bevæger sig på. Det kan således ved første øjekast synes mærkeligt, at en jagthund ser ud som en clumber. I dag bruges den da også kun sjældent i jagt-øjemed, selv om den beholdt sine jagtinstinkter og -egenskaber.

Det er ikke svært at opdrage en clumber spaniel, da den er kendt som en god elev, der både er lærenem og -villig. Hukommelsen er formidabel, det samme er lugtesansen, hvilket betyder at den næsten altid finder sporet og byttet, når den sættes på prøve. Selv om det går langsomt, det gør det meste med clumber. Det er ikke på grund af farten, at man køber en clumber, der indimellem omtales som ”en bamse med sindsro”. Ligesom god vin, modner clumberen langsomt – den er først færdigudviklet, når den er fire til fem år.

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution